Tel: 0315-242929
Nieuwbouw

Jij bepaalt, wij regelen en verzorgen

Een eigen huis bouw je meestal maar één keer in je leven. Dat gaat wel zo vertrouwd met de ervaring van Bruggink achter je. We adviseren, regelen, bouwen en ontzorgen. Van het eerste schetsontwerp, de bouwaanvraag tot de sleuteloverhandiging en ver daarna. We betrekken je bij elke fase van het bouwproces. En we informeren, luisteren, klankborden. Want jij bepaalt uiteindelijk hoe jóuw droomhuis eruit gaat zien!

Je verkent je mogelijkheden met onze adviseur

We nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakings/adviesgesprek. Onze adviseur neemt je wensen en de mogelijkheden uitgebreid met je door. Samen kijken we hoe we jullie droomhuis kunnen bouwen, wat dat ongeveer gaat kosten en wanneer we jullie woning kunnen opleveren. Om een zo realistisch en concreet mogelijk beeld te vormen, kun je al meteen ideeën opdoen in onze showroom.

1
Foto offerte schets.

Van samen klankborden naar offerte

Je hebt (een optie op) een kavel en je bent enthousiast over Bruggink. Nu kunnen we samen verder aan de slag! We vertalen je wensen naar een persoonlijk ontwerp. Dat doen we op de vertrouwde Bruggink-manier. Jij geeft aan wat je graag wilt, wij denken met je mee hoe je dat praktisch en kostentechnisch het beste kunt doen (handig: de meeste materialen waaruit je kunt kiezen voor je woning zijn te zien in onze showroom). Daarna werken we dit uit en ontvang je een vrijblijvende offerte van ons. Hierin staat precies aangegeven vanuit welke wensen we je woning gaan bouwen en wat dit financieel betekent.

2
Kleur en materiaalcompositie.

Van bouwplan naar bouwvergunning

Ga je akkoord met de offerte? Mooi, dan leggen we onze afspraken vast en maken we het ontwerp tot in detail concreet. Dit gaat vooral om het kleurgebruik en de materiaalkeuzes voor de buitenkant. We werken het ontwerp uit en leggen dit voor aan de welstandscommissie. Voor deze aanvraag verzorgen we alles: de ontwerp- en detailtekeningen, materiaalkeuzes, kleurenschema en situering. De welstandscommissie beoordeelt of de uitstraling van je woning in de omgeving past. Dit hoort bij de procedure voor de omgevingsvergunning. Na goedkeuring door de welstandscommissie bepalen we samen de technische invulling.

3

Van ontwerp naar technische invulling

Bij deze stap bepaal je de gedetailleerde afwerking van je woning. We vertalen het definitieve ontwerp in bestek-/werktekeningen die de bouw van je woning tot in detail vastleggen. Hiervoor nemen we de woning compleet met je door. Alles passeert de revue: van onder meer wand- en vloerafwerking, binnen- en buitendeuren, binnenkozijnen, elektra en verwarming tot en met de keuken- en badkamerindeling. Hier komt opnieuw het grote voordeel van onze showroom om de hoek kijken: vrijwel alles is in het echt te zien en te voelen. De keuzes die in deze voorbereidende fase worden gemaakt, hebben vaak een veel grotere invloed op het eindresultaat dan op het eerste gezicht lijkt. Het grote voordeel van onze showroom is dat bijna alles ook in het echt te zien en te voelen is.

4
Foto tekenen AOK.

De overeenkomst opmaken en tekenen

Alle keuzes die we tot nu toe hebben gemaakt, leggen we vast in verschillende documenten. Deze horen bij de aannemingsovereenkomst die we nu gaan opmaken. Nadat we deze overeenkomst samen hebben ondertekend vragen wij (Bruggink) de omgevingsvergunning aan.

5

De omgevingsvergunning aanvragen

Voor de bouw van je huis is een omgevingsvergunning nodig. Die vragen we aan bij de gemeente. De woning moet voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. De gemeente beoordeelt de veiligheid van de constructie aan de hand van de bouwtekeningen en constructietekeningen. Wij verzorgen alles voor je voor deze aanvraag. Terwijl we hier mee bezig zijn, kun je desgewenst een afspraak maken met één van onze Bruggink-adviseurs voor je nieuwe badkamer en keuken. Deze ruimtes hebben een groot aandeel in de uitstraling en het comfort van je interieur.

6
Foto Bruggink personeel met klant.

Op naar de bouwplaats

Nadat de omgevingsvergunning is verleend, maak je op de bouwplaats – bij de start van de bouw – kennis met de uitvoerder. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering op de bouwplaats en is jullie aanspreekpunt tijdens de bouw.

7
Foto fundering.

We starten met de bouw!

We plaatsen de bouwkeet en de stroomkast op de bouwplaats. Dit zijn de eerste signalen dat het nog maar héél even duurt voordat we starten met de bouw van jullie droomwoning. Het uitgraven van de fundering markeert het echte moment van de ‘start bouw’.

8
Foto oplevering

Feest: de oplevering

De uitvoerder neemt contact met je op om het definitieve oplevermoment met je af te stemmen. Samen met de uitvoerder ga je door de woning om te controleren of alles naar wens en verwachting is gebouwd. Daarna ontvang je de sleutel van jullie nieuwe woning. Een feestelijk moment!

9

Brugginks service

Nadat je woning is opgeleverd zijn er uiteraard de garantieperiodes van Bruggink. Ook voor eventuele schades of andere problemen buiten de garantie staat onze servicemonteur voor je klaar. Snel, klantvriendelijk en doeltreffend!

10